LinesLifeLine -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Heej♥ Som du kanskje har ftt med deg har vi som gr frste ret Resturant og Matfag i Alta Praksis uke. Jeg har jo da tenkt og lage en skriftlig Vlog til bloggen min av de to naturlige grunnene av at 1: Dere som leser bloggen min skal f et lite innsyn i hvordan det er og ha praksis plass nr man gr den linjen jeg gjr og at jeg ikke har stort annet blogge om. Og 2: fordi jeg er forlat til gidde lfte den feite rva mi opp av sofaen fr g p kjkkent og hente det heftet vi fikk tildelt fra skolen.

Tirsdag; Dag 2.

HELHET:

Jeg kom p jobb 08.00 samme tid som i gr og samme tid som jeg blir starte hvr dag denne uka. Jeg startet med merke brdposene p samme mte som i dag, bare i et annet anntall av de forskjellig brdene. Dette gikk fort s etter det gikk Jeg og Kollbrun inn p kjla for plasere brd p steike-stativene, slik at det skal vre lettere for den som er aller frst p jobb og bare sette stativet rett inn i steikovnen. Da det var ferdig gjort tok jeg diverse hevevarer ut av heveskapet, hadde vanilje krem p skolebollene og solskinsbollene fr de ogs ble plasert rett inn i steikovnen.

Etter dette Mtte jeg selvflgelig vaske alle de steikestativene for dem trenkte en vask. Jeg fikk gjort et halvferdig fr Helene kom og sa at det var lunch. Etter lunch vaska jeg stativene ferdig, vaska gulvet etter meg fr jeg begynte fylle opp kopper med dmmedressing og der etter prise dem for tilsist sette dem i disken vedsiden av pizzaene.

S var det pizza. Resten av dagen ble og g til lage pizza, og servere kunder i fiskedisken. Og tilslutt vaska jeg over gulvet.

JEG ER FORNYD MED DAG 2 FORDI:

Jeg var mer efektiv idag, jobbet bedre med begge hender og fikk faktisk mer gjort. Jeg blir flinkere og flinkere for hver time som gr.

DETTE KAN JEG GJRE BRDRE:

Jeg kan vre mer observant og f med meg mer. Jeg kan altids bli flinkere til alt jeg gjr!

Dag2 var like suksess rik som i dag, jeg lot meg ikke distrahere i arbeidsoppgavene mine. Forventer fortsatt en god karakter :)

Q: har du praksis plass?
eventuelt hvor?

- Line Theres

  • 0

    Heej♥ Denne uken har vi som gr frste ret p Resturant og Matfag i Alta Prasisplass. Som vil si at vi skal jobbe med mat hele uka. Jeg har alts ftt praksis plass p Ica i bossekop, hos mamma..

    Mandag; Dag 1

    HELHET:

    Jeg startet p jobb 08.00 sammen med Helene (som gr i A klassen) Jeg ble "plasert" p bakeriet og i fiskedisken. Jeg ble vist av Kolbrun hvordan jeg skulle merke brdposene, hvilke PLU koder jeg skulle bruke p de forskjellige brdene. Det er en fin ordning fordi posene er ferdig merket; "fint, halv grovt, grovt og ekstra grovt". Brdene blir ogs passert p ei steike tralle i i forhold til grovhetsskallaen og i forhold til forskjellige typer brd.

    Da dette var gjort og brdene ble bde plassert i poser og ut i brd hyllene fikk jeg i oppgave og sette de frosene hevevarene til heving for s ha vaniljekrem i midten p skolebollene og solskinsbollene og deretter til steking. Glasur, sirup og kokkos ble diverse ferdig-stekte hevevarer "pyntet" med.

    Pizza lagde jeg ogs. 5 pizza i slengen, der bunnene er ferdismurt med tomatsaus og froset. Vi har en liste over hvor mye gram det skal vre av de forskjellige ingrediensene p de forskjellige pizzaene. Da jeg hadde laget 2 runder med pizza, var klokken 12.00 s da fikk jeg og Helene ta Lunch.

    Etter lunch lagde jeg enda mer pizza, fr Marius lerte meg og skjere lakse filet. Det syntes jeg var veldig lererikt og ikke minst morsomt. Der etter lagde jeg mer pizza og ekspiderte noen kunder i fiskedisken om ikke Marius eller Kolbrun var tilstede eller ledig.

    JEG ER FORNYD MED DAG 1 FORDI:

    Jeg har ftt lert meg mye, ftt satt meg inn i hvordan ting fregr, deres IK-mat system, mestrer brd,hevevarer, pizza og fisk p en go mte.

    Jeg har vert efektiv og ftt med meg det jeg skal av lerdom og rett og slett vrt en flink utplaserigs elev.

    DETTE KAN JEG GJRE BEDRE:

    Jeg kan enda lere meg bedre teknikker for jobbe raskere men fortsatt vre nye og uten og stresse

    .. Alt i alt var mandagen en tung, litt slitsom dag, men med mye lerdom og jeg er FORNYD. Ser frem til f en god karakter.

    Q: Har du utplassering, eller har du hatt?
    evt; hvordan karakter fikk du?

    - Line Theres

  • 1

    Heej? N for ikke s alt for jenge siden gikk det opp et lys for meg! Jeg skal forandre hele kostholdet mitt DRASTISK. Jeg har i en lang stund n levd p tyrkis pepper og slush! Det er noe jeg skal forandre drastisk p, jeg skal begynne spise hvr tredje time, som vil si at jeg skal lage meg matpakker, og jeg skal trene mer en jeg gjr og jeg skal bli sunn.



    Jeg skal rett og slett slutte og spise godteri, i allefall frem til jul! Det kommer til og bli vanskelig, men jeg skal klare det! Jeg har et ml og jeg akter n det.
    S fra i morgen av vil min dags plan se noe

    slikt ut

    07.00: Frokost
    10.00: Brunsj
    13.00: Lunsj
    16.00: Middag (rundt den tiden)
    19.00: kvelds

    Da har jeg hat 4 sm og 1 strre mltid, den planen skal jeg prve og flge til punkt og prikke. Det er viktig for meg g ned i vekt for kunne se p meg selv uten tenke at jeg er stygg.

    // Meg ;)

    - Line Theres



  • 0

    HejHej♥ I gr sovna jeg tidlig, og nr Malin kom p soverommet etter at hun hadde vrt i stuen i langsammelig tid sov jeg, da var vell klokken ikke 2 en gang.
    I dag ble vi vekt fr 10 xD jeg fikk hoppa i dusjen, og der klarte jeg selvflgelig skru varmvannet p fult og brenne meg p foten, jeg fikk sminka og ordna hre mitt frste gang denne uken, som fltest ganske chill egentlig. Vi fikk kjrt p butikken og handla litt, og jeg brukte mest santynlig siste rest av lnningan jeg fikk p onsdag p julebrus, cola og tyrkispepper. Da vi kom hjem smyde jeg i meg to brdskiver med ryka laks fr malin engang fikk satt fiskegratengen hennes i ovnen! Mens vi venta spilte vi kort sammen med Lillebroren hennes stefan og kompisen hannes Ole og s Scary movie 3.

    - Line Theres



  • 0

    Heej♥ N sitter jeg i fjorden sammen med Malin, her sitter vi ganske s usossial p hver vr pc! Malin med headset og jeg med musikk p pc.
    I dag p kjkkenet lagde vi finnebiff og potetmos + en del "shit" til et koldtbord vi fr betalt for lage mat til.









    Q: Hva gjr du i natten da?

    - Line Theres