LinesLifeLine -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Heej♥ Som du kanskje har fått med deg har vi som går første året Resturant og Matfag i Alta Praksis uke. Jeg har jo da tenkt og lage en skriftlig Vlog til bloggen min av de to naturlige grunnene av at 1: Dere som leser bloggen min skal få et lite innsyn i hvordan det er og ha praksis plass når man går den linjen jeg gjør og at jeg ikke har stort annet å blogge om. Og 2: fordi jeg er forlat til å gidde å løfte den feite ræva mi opp av sofaen får å gå på kjøkkent og hente det heftet vi fikk tildelt fra skolen. 

Tirsdag; Dag 2.

HELHET:

Jeg kom på jobb 08.00 samme tid som i går og samme tid som jeg blir å starte hvær dag denne uka. Jeg startet med å merke brødposene på samme måte som i dag, bare i et annet anntall av de forskjellig brødene. Dette gikk fort så etter det gikk Jeg og Kollbrun inn på kjøla for å plasere brød på steike-stativene, slik at det skal være lettere for den som er aller først på jobb og bare sette stativet rett inn i steikovnen. Da det var ferdig gjort tok jeg diverse hevevarer ut av heveskapet, hadde vanilje krem på skolebollene og solskinsbollene før de også ble plasert rett inn i steikovnen.  

Etter dette Måtte jeg selvfølgelig vaske alle de steikestativene for dem trenkte  en vask. Jeg fikk gjort et halvferdig før Helene kom og sa at det var lunch. Etter lunch vaska jeg stativene ferdig, vaska gulvet etter meg før jeg begynte å fylle opp kopper med dømmedressing og der etter prise dem for tilsist å sette dem i disken vedsiden av pizzaene.

Så var det pizza. Resten av dagen ble og gå til å lage pizza, og servere kunder i fiskedisken. Og tilslutt vaska jeg over gulvet.

JEG ER FORNØYD MED DAG 2 FORDI:

Jeg var mer efektiv idag, jobbet bedre med begge hender og fikk faktisk mer gjort. Jeg blir flinkere og flinkere for hver time som går.

 DETTE KAN JEG GJØRE BRDRE:

Jeg kan være mer observant og få med meg mer. Jeg kan altids bli flinkere til alt jeg gjør!

Dag2 var like suksess rik som i dag, jeg lot meg ikke distrahere i arbeidsoppgavene mine. Forventer fortsatt en god karakter :)

Q: har du praksis plass?
eventuelt hvor? 

- Line Theres

 • 0

  Heej♥ Denne uken har vi som går første året på Resturant og Matfag i Alta Prasisplass. Som vil si at vi skal jobbe med mat hele uka. Jeg har altså fått praksis plass på Ica i bossekop, hos mamma.. 

  Mandag; Dag 1 

  HELHET:

  Jeg startet på jobb 08.00 sammen med Helene (som går i A klassen) Jeg ble "plasert" på bakeriet og i fiskedisken. Jeg ble vist av Kolbrun hvordan jeg skulle merke brødposene, hvilke PLU koder jeg skulle bruke på de forskjellige brødene. Det er en fin ordning fordi posene er ferdig merket; "fint, halv grovt, grovt og ekstra grovt". Brødene blir også passert på ei steike tralle i i forhold til grovhetsskallaen og i forhold til forskjellige typer brød.

  Da dette var gjort og brødene ble både plassert i poser og ut i brød hyllene fikk jeg i oppgave og sette de frosene hevevarene til heving for så å ha vaniljekrem i midten på skolebollene og solskinsbollene og deretter til steking. Glasur, sirup og kokkos ble diverse ferdig-stekte hevevarer "pyntet" med. 

  Pizza lagde jeg også. 5 pizza i slengen, der bunnene er ferdismurt med tomatsaus og froset. Vi har en liste over hvor mye gram det skal være av de forskjellige ingrediensene på de forskjellige pizzaene. Da jeg hadde laget 2 runder med pizza, var klokken 12.00 så da fikk jeg og Helene ta Lunch.

  Etter lunch lagde jeg enda mer pizza, før Marius lerte meg og skjere lakse filet. Det syntes jeg var veldig lererikt og ikke minst morsomt. Der etter lagde jeg mer pizza og ekspiderte noen kunder i fiskedisken om ikke Marius eller Kolbrun var tilstede eller ledig. 

  JEG ER FORNØYD MED DAG 1 FORDI:

  Jeg har fått lert meg mye, fått satt meg inn i hvordan ting fåregår, deres IK-mat system, mestrer brød,hevevarer, pizza og fisk på en go måte.

  Jeg har vert efektiv og fått med meg det jeg skal av lerdom og rett og slett vært en flink utplaserigs elev.

  DETTE KAN JEG GJØRE BEDRE:

  Jeg kan enda lere meg bedre teknikker for å jobbe raskere men fortsatt være nøye og uten og stresse

  .. Alt i alt var mandagen en tung, litt slitsom dag, men med mye lerdom og jeg er FORNØYD. Ser frem til å få en god karakter. 

  Q: Har du utplassering, eller har du hatt?
  evt; hvordan karakter fikk du?

   - Line Theres

 • 1

  Heej? Nå for ikke så alt for jenge siden gikk det opp et lys for meg! Jeg skal forandre hele kostholdet mitt DRASTISK. Jeg har i en lang stund nå levd på tyrkis pepper og slush! Det er noe jeg skal forandre drastisk på, jeg skal begynne å spise hvær tredje time, som vil si at jeg skal lage meg matpakker, og jeg skal trene mer  en jeg gjør og jeg skal bli sunn.   Jeg skal rett og slett slutte og spise godteri, i allefall frem til jul! Det kommer til og bli vanskelig, men jeg skal klare det! Jeg har et mål og jeg akter å nå det. 
  Så fra i morgen av vil min dags plan se noe

  slikt ut

  07.00: Frokost
  10.00: Brunsj
  13.00: Lunsj
  16.00: Middag (rundt den tiden)
  19.00: kvelds

  Da har jeg hat 4 små og 1 større måltid, den planen skal jeg prøve og følge til punkt og prikke. Det er viktig for meg å gå ned i vekt for å kunne se på meg selv uten å tenke at jeg er stygg. 

   

  // Meg ;)

  - Line Theres   

   

   

 • 0

  HejHej♥ I går sovna jeg tidlig, og når Malin kom på soverommet etter at hun hadde vært i stuen i langsammelig tid sov jeg, da var vell klokken ikke 2 en gang. 
  I dag ble vi vekt før 10 xD jeg fikk hoppa i dusjen, og der klarte jeg selvfølgelig å skru varmvannet på fult og brenne meg på foten, jeg fikk sminka og ordna håre mitt første gang denne uken, som føltest ganske chill egentlig. Vi fikk kjørt på butikken og handla litt, og jeg brukte mest santynlig siste rest av lønningan jeg fikk på onsdag på julebrus, cola og tyrkispepper. Da vi kom hjem smøyde jeg i meg to brødskiver med røyka laks før malin engang fikk satt fiskegratengen hennes i ovnen! Mens vi venta spilte vi kort sammen med Lillebroren hennes stefan og kompisen hannes Ole og så Scary movie 3. 

  - Line Theres • 0

  Heej♥ Nå sitter jeg i fjorden sammen med Malin, å her sitter vi ganske så usossial på hver vår pc! Malin med headset og jeg med musikk på pc.
  I dag på kjøkkenet  lagde vi finnebiff og potetmos + en del "shit" til et koldtbord vi får betalt for å lage mat til.

  Q: Hva gjør du i natten da?

  - Line Theres